O nama

pertini

Dobrodošli u naše obdanište

Predškolska ustanova ,,Drugarstvo“ osnovana je 20.07.2016.
smeštena je u širem centru grada. U blizini su smeštene gusto naseljene gradske četvrti, nastanjene mlađim stanovništvom. Naselje je spojeno na zaobilaznicu koja dobro povezuje sve delove grada. Pored naselja je sportska hala ,,Jezero“, a lako se stiže do gradskog pozorišta za decu i najbližeg gradskog parka Ilina voda u kome se nalaze mini zoološki vrt, poniji za jahanje i igralište za decu.

Svako dete je individua za sebe. Vaspitači prate rast i razvoj svakog deteta ponaosob kako bi programi i aktivnosti prilagodili njegovom individualnom tempu razvoja.
PU ,,Drugarstvo“ poklanja posebnu paznju izboru vaspitačkog kadra koji je visoko obrazovan i stručan u radu sa decom. Specificnosti rada sa decom pre svega obuhvata ljubav i sposobnost vaspitača da zadobije poverenje i naklonost deteta, ali i da istovremeno bude autoritet i osoba koja zaslužuje detetovu ljubav i poštovanje.

Objekat

Smešteni smo u objektu od 750m2 koji se sastoji od 7 radnih soba. Objekat je obezbeđen video nadzorom, zaštitnom ogradom i osvtljen reflektorima.
Deca imaju tri obroka u toku dana:doručak, užinu i ručak, prema jelovniku koji u potpunosti zadovoljava njihove potrebe.
Delatnost PU „Drugarstvo“ jeste da obezbedi međusobno povezivanje sledećih komponenti u jednu celinu i to:

– vaspitanje i obrazovanje dece;
– zaštita zdravlja dece;
– ishrana ;
– odmor i rekreacija ;
– socijalni aspekt.

Ustanova ima obezbeđene prostorne, materijalne, kadrovske i programske uslove za organizovanje raznovrsnih oblika rada sa decom.

Vaspitno – obrazovni rad se ogleda kroz 6 oblasti:
– razvoj govora i dečja književnost
– muzičko vaspitanje
– likovno vaspitanje
– fizičko vaspitanje i sportske aktivnosti
– matematički pojmovi
– upoznavanje dece sa okolinom, prirodom, biljnim i životinjskim svetom, zemljom i ljudskim telom.

zgrada2
Grupe dece se dele u 3 grupe:
jaslena – uzrast od 12 meseci do 3godine
vrtićka – uzrast dece od 3-6 godina
predškolska grupa – uzrast dece do 6,5godina

Radno vreme: od ponedeljka do petka 06:30-16:30h.

Upis dece se vrši tokom cele godine, a prilikom upisa potrebno je doneti potvrdu pedijatra da je dete zdravo.
Dobro došli u vrtić „Drugarstvo“. Očekujemo vas.

Akreditacija

30.06.2016. dostavljeno nam je resenje Ministarstva prosvete o ispunjenosti propisanih uslova za obavljanje delatnosti predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

Vizija

Sebe vidimo kao ustanovu koja vredno radi na tome da bude lider u predškolskom vaspitanju i obrazovanju, ustanovu čiji će polaznici biti sinonim za znanje i humanost.

Misija

Mi smo ustanova koja sa puno ljubavi i posvećenosti razvija ono najbolje u svakom detetu. Svakodnevno radimo na tome da deca kroz usvojeni program i brojne aktivnosti postanu spremna za polazak u školu i istovremeno spremna za uključivanje u društveni život